Luther Dizisi Konusu

luther konusu ile ilgili görsel sonucu
Altın Küre ödüllü oyuncu Idris Elba'nın (The Wire) başrolünde oynadığı 'Luther', BBC One kanalının psikolojik suç draması türündeki İngiliz dizilerinden biridir.
Dizinin oyuncu kadrosunda ayrıca Ruth Wilson, Dermot Crowley, Michael Smiley, Warren Brown, Steven Mackintosh, Indira Varma, Saskia Reeves, Paul McGann, Nikki Amuka-Bird, Aimee-Ffion Edwards, David O'Hara ve Sienna Guillory gibi isimler bulunmaktadır.
Senaryosu ve yaratıcılığı İngiliz romancı Neil Cross'a aittir. Yapımcılığını Katie Swinden'in yaptığı dizi BBC Drama Productions tarafından üretilmektedir.
Idris Elba dizideki başarılı oyunculuğu ile 69. Altın Küre Ödülleri'nde "Mini Dizi ya da TV Filminde En İyi Erkek Oyuncu" adaylığını kazanmıştır.
4 Mayıs 2010 tarihinde çıkış yapan dizi ilk sezon 6, ikinci ve üçüncü sezon 4, dördüncü sezon 2 bölüm olmak üzere toplam 16 bölüm üretilmiştir. Sam Miller'in yönettiği 4. sezon için çekilen iki bölüm 15 ve 22 Aralık 2015 tarihinde gösterime sunulacaktır.
Idris Elba Dedektif Başmüfettişi (DCI) John Lutter olarak karşımıza çıkıyor. Diziye ismini veren bu karakterimiz çok sevdiği karısı ile tekrar bir araya gelmeye çabalayan, kişisel sorunları olan,  fakat işini herşeyden üstün tutan oldukça zeki bir tip. Kendine has acımasız yöntemleri, gerektiğinde kanunları hiçe sayan tavırlarıyla seri cinayet davalarını çözmede üstüne yoktur. Luther ilk bölümden son bölüme kadar farklı konulardan oluşan, insan ruhunun derinliklerine inebilen, kaliteli bir psikolojik suç, gerilim dizisidir..

Yorumlar