Person of Interest Dizisi Konusu


Ä°lgili resimJohn Reese isimli karakter etrafında şekillenen dizide, eski CIA ajanı olan Reese, gizemli bir milyoner olan Harold Finch tarafından kiralanır. Reese, görevi kurban ya da katil olabilecek kişilerin analizini yapan çok büyük bir bilgisayar sistemi tarafından tahmin edilen olayların önüne geçmek amacıyla çalışmaktadır. Reese ve Harold Finch’in suçların önüne geçmek için verdikleri bu mücadele New York Polis Departmanından iki özel dedektifin de dikkatini çekmeyi başarır.
Dizi pek çok eleştirmenden olumlu yorumlar almış ve almaya da devam eden bir dizidir. Devam eden sezonlarında daha hikaye akışına yönelik bölümlerin çekilmesi, üstelik dizinin kurgusuna yapay zekanın da eklenmesi ile dizinin takipçileri devam eden sezonlarda daha fazla hikayenin içine girmeyi başarabiliyorlar.
Person of Interest, kahramanlarımız eski CIA ajanı John Reese’in, Harold Finch tarafından kiralanması ile başlıyor. Yazılım geliştirme uzmanı olan Harold Finch gelecek terörist saldırılarını tahmin etme üzerine devlet için geliştirdiği programı kullanarak, masum insanların hayatlarına mal olabilecek durumların önüne geçmek isteyen bir milyoner. Her ne kadar devlet bu küçük suçlarla ilgilenmese de, Finch bu suçların üzerine gitmek için Reese’i kiralıyor ve Person of Interest dizisi hayat buluyor.

Yorumlar