The Haunting of Hill House Dizisi Konusu


Amerikan edebiyatının efsanevi yazarlarından biri olan Shirley Jackson’dan zamanının ötesinde bir klasik: Tepedeki Ev. Hayata dair ürkütücü detaylara ilgisi, insan ruhunun kuytularına teklifsizce girebilmesi ve okurun zihnini ustaca ele geçirmesiyle tanınan Jackson, Tepedeki Ev’le dehşet ve deliliğin karanlık köklerine iniyor.

Kitabın konusu aşağıdaki gibi fakat Netflix’in açıklamalarına göre dizi klasik romanın modern uyarlaması olacağından bahsediyor.
Dr. Montague doğa üstü olaylarla alakalı bir kitap yazmak istemektedir. Bir takım araştırma sonrası perili olduğu söylenen “Tepedeki Evi” kiralama kararı alır. Bu evdeki iddiaları araştırabilmek için daha önce başından bu türde olaylar geçmiş kişilere mektuplar yollar. Mektup yolladığı kişilerin çoğu daveti geri çevirir. Birbirinden farklı tarzda 2 kadın davete uyarlar, Doktor, ev sahibinin yeğeni ve 2 kadın ile birlikte eve yerleşip doğa üstü olacak olayları beklerler.
Ev klasik korku evi yani; çok az ışık alan, karışık odalar ve labirentten oluşan bir ev doğa üstü varlıklara gerek kalmadan yeterince ürkütüyor. Tepedeki evde yalnız kalmamak alınabilecek en iyi kararlardan biridir.

Yorumlar